+905326275454

E-Öğrenme Nedir?

Yazar Mehmet OĞUL Kategori Makaleler 15 Eki 2022
Paylaş

E-öğrenme, ders materyallerini sunmak için bilgisayarları ve interneti kullanan bir öğretim şeklidir. Kolaylığı nedeniyle son yıllarda popüler hale gelmiştir.

Uzaktan eğitim veya e-öğrenme, öğrencilerin eğitim yerinde fiziksel olarak bulunmadığı bir eğitim türüdür. Bu tür eğitim akıllı telefon, tablet, internet ve bilgisayar gibi farklı medya aracılığıyla yapılır.

Bir e-öğrenme modeli öğrenme şeklimizi nasıl değiştiriyor?

E-öğrenme uzaktan eğitim modeli, öğrenme şeklimizi değiştiriyor. Geleneksel sınıf ortamının yerini, her zaman ve her yerden erişilebilen daha esnek ve kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi alıyor. Bu yeni öğrenme modelinin öğrenciler için daha ilgi çekici olduğu da görülmüştür, çünkü öğrenciler kendi hızlarında ve kendilerine en uygun formatta derslerini tamamlayabilirler.

E-öğrenme uzaktan eğitim modeli okullar, kolejler, üniversiteler ve benzer şekilde işverenler tarafından benimsenmektedir. Öğrencilerin öğrenmesi için daha ilgi çekici bir yol sunduğu için eğitim ortamının ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Uzaktan eğitim modelinin faydaları

E-öğrenmede esneklik, beraberinde gelen birçok faydadan biridir. Kendi hızınızda ve evinizin rahatlığında öğrenmenizi sağlar. Ne zaman çalışmak istediğinizi, hangi materyale odaklanmak istediğinizi ve ne kadar süreyle çalışmak istediğinizi seçebilirsiniz.

Bir e-öğrenme uzaktan eğitim modelinde, öğrenciler fiziksel sınırlar veya zaman kısıtlamaları ile kısıtlanmaz. Bu, yoğun bir programı olan ancak yine de eğitimlerine devam etmek isteyenler için harika bir fırsat. Örneğin, tam zamanlı çalışan ve çocuğu olan biri geleneksel bir üniversite kursuna gidemeyebilir. Ancak işteyken veya çocukları yattıktan sonra çevrimiçi bir kurs alabilirler.

Yorumlar (0)

Paylaş

Share this post with others